Duurzaam verzenden van producten: zo doet u dat | De Ridder Packaging

Duurzaam gekoeld verzenden: zo doet u dat

Dagelijks worden er heel wat producten verzonden binnen en buiten Nederland. Of dit nu gaat om fruit uit de Betuwe, vis uit de Noordzee of bloemen uit Flevoland: de handel stopt nooit. Veel van deze producten komen met een gebruiksaanwijzing. Gekoeld vervoer is een must, waarbij een stabiele temperatuur cruciaal is voor kwaliteitsbehoud. Helaas zijn niet alle opties voor isolatie milieubewust. Dit terwijl duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om uw producten duurzaam én gekoeld te verzenden: de EcoCoolBox. Hoe werkt dit precies? En wat zijn de voordelen ten opzichte van andere verzendmethodes? Lees het in dit artikel en doe er als bedrijf uw voordeel mee!

De EcoCoolBox: een milieubewuste keuze

Een product valt of staat met het materiaal waarvan het is gemaakt. Dit geldt zeker ook voor transportdozen. Als samenleving zijn we ons inmiddels bewust van het belang van organische materialen en recycling. De EcoCoolBox sluit daar perfect bij aan. Deze doos bestaat namelijk uit natuurlijke materialen en is dus volledig hernieuwbaar. Het resultaat: minder zwerfafval en een duurzamer productieproces. Win-win dus! 

Duurzaam verzenden van groente, fruit en meer

De EcoCoolBox bestaat hoofdzakelijk uit karton. Voor de EcoCoolBox worden enkel schone, gerecyclede kartonvezels gebruikt. Deze zijn vrij van minerale oliën. Deze vezels worden daarna verpakt in een flexibele en luchtdoorlatende papieren verpakking. De kartonvezels zijn geheel veilig: deze voldoen namelijk aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen. De EcoCoolBox kan dus probleemloos worden ingezet voor transport van AGF, vis en complete maaltijdpakketten

Duurzaam verzenden EcoCoolBox
De EcoCoolBox is ideaal voor het duurzaam gekoeld verzenden van o.a. AGF, vis en medicijnen.

Houd het hoofd koel met hoge isolatiewaardes

Het juist koelen van bederfelijke of kwetsbare producten is cruciaal. Zeker in de zomer! Of dit nu gaat om voedsel of medicijnen. Dankzij de hoge isolatiewaarde van de kartonvezels en de wanddikte van de EcoCoolBox, is de verpakking uitermate geschikt voor het beschermen van deze kwetsbare producten. De EcoCoolBox is ook uitermate geschikt voor het vervoer van diepvriesproducten. In combinatie met droogijs kan een product tot 24 uur lang vervoerd worden in bevroren toestand.

Minder vocht, meer kwaliteit

Karton bestaat uit cellulose. Dit natuurlijke materiaal isoleert niet alleen goed, het heeft ook nog eens vochtregulerende eigenschappen. Dit beperkt de invloed van vocht in de directe omgeving. Cellulose biedt dus talloze voordelen als isolatiemiddel. Deze toepassing van kartonvezels als isolatiemateriaal is uniek. Hier is voor de EcoCoolBox zelfs een Europees octrooi op verkregen. 

Dat de EcoCoolBox een innovatieve isolatiedoos is, bleef niet onopgemerkt. Op 12 november 2020 werd de EcoCoolBox namelijk beloond met de NL Packaging Award 2020 in de categorie Webretail. De jury noemde de EcoCoolBox “Een verpakking die past in deze tijd waar bedrijven steeds verder verduurzamen” en een “slimme toepassing van mono-materiaal”. De combinatie van bestaande materialen (zoals papiervezels als isolatiemateriaal) zorgt er namelijk voor dat de verpakking na gebruik in zijn geheel bij het oud papier kan.

De EcoCoolBox-cijfers op een rijtje:

  • Vochtregulering van minimaal 8,8%
  • Thermisch geleidingscoëfficiënt λ = 0,036 W/(m.k)
  • Soortelijke warmte: 2020 J/kg

Case by case gekoeld transport

Geen product is hetzelfde. Er zijn verschillende gelpacks die zich uitstekend lenen voor het gekoeld verzenden van goederen middels de EcoCoolBox. Zo is de No Sweat Gelpack uitermate geschikt, doordat deze oppervlaktecondens opneemt die tijdens het transport ontstaat. Zo komt er geen vocht aan de binnenzijde van de doos terecht, en kan de EcoCoolBox haar functie optimaal vervullen.

Bovendien kan er door middel van Gesegmenteerde Gelpacks een optimale koeling plaatsvinden. Deze kunnen namelijk exact op maat voor de EcoCoolBox worden gemaakt. Het naar wens bedrukken van de gelpacks behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor kunt u de aandacht op uw merk vestigen of een informatieve boodschap overbrengen.

De Ridder Packaging: specialist op het gebied van gekoeld transport

Geconditioneerd vervoer is maatwerk. De specialisten van De Ridder Packaging weten dit uit de praktijk en leveren een oplossing voor iedere geconditioneerde uitdaging. Of dit nu gaat om het gekoeld vervoeren van bloedsamples, het transport van bloemen of de luchtvracht. Ook binnen uw branche zijn wij actief! Neem gelijk een kijkje in ons ruime assortiment koelproducten. Meer informatie of advies? Laat gerust uw gegevens achter, of neem direct contact met ons op.

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!