Gekoeld vervoeren per vluigtuig? Zo doet u dat | De Ridder Packaging

Gekoeld vervoeren per vliegtuig

Het goed gekoeld vervoeren per vliegtuig van medische middelen (zoals bloedsamples), bloemen, vis en voedingsmiddelen is een uitdaging. De temperatuur op het vertrekpunt, op de locatie en tijdens de reis kan namelijk sterk variëren. Zo kan het in Nederland op moment van transport 15 graden Celsius zijn, ligt de temperatuur in de laadruimte over het algemeen rond de 5 graden, en kan de temperatuur op een bestemming als Dubai bij het verlaten van het vliegtuig opeens flink oplopen. Zeker als de goederen in de zon worden geparkeerd. Hier moet de conditionering van uw gekoeld vervoer op berekend zijn.

Enkele mogelijkheden om uw goederen goed gekoeld te vervoeren per vliegtuig

  • Cold Chain oplossingen van luchtvaartmaatschappijen: De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden hoogwaardige koeloplossingen met een overeenkomstige prijs. Hierbij wordt uw vracht door de maatschappij gekoeld. De waarde van de te vervoeren goederen bepaalt of dit voor u een reële oplossing voor het gekoeld vervoeren per vliegtuig is.
  • Dry ice: Als goederen bevroren vervoerd moeten worden, is dry ice de meest gebruikte oplossing. Met gelpacks of koelelementen is het niet mogelijk goederen diepgevroren te houden tijdens het vervoer. Voornaamste nadeel van dry ice is dat er per vlucht een limiet is aan de hoeveelheid dry ice die mee mag in het vliegtuig.
  • Combinatie oplossing van EPS dozen, gelpacks en optionele absorptiematerialen. Dit wordt het meest gebruikt om goederen rond het vriespunt of tussen de 0-8 graden Celsius gekoeld te vervoeren per vliegtuig. Voordelen van deze oplossing zijn dat de goederen tijdens het gehele traject beschermd blijven en dat dit een zeer betaalbare oplossing is. Belangrijk is wel dat de goederen binnen 24-48 uur op de bestemming aanwezig zullen zijn. Deze oplossing biedt een zeer effectieve en betaalbare wijze van het gekoeld vervoeren per vliegtuig.

Advies op maat voor luchttransport en meer

Belangrijk bij het geconditioneerd vervoeren per vliegtuig van producten, is te kijken waar in de vervoersketen de goederen het meeste risico lopen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn bij aankomt op een vliegveld of bij aankomt bij uw klant. Mocht u een advies willen over het geconditioneerd vervoeren van goederen per vliegtuig en mogelijke risico-momenten voor uw producten, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag hoe we u kunnen helpen met praktische adviezen die toegespitst zijn op uw bedrijf en uw producten.

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!