Alles over gelpacks voor transport - De Ridder Packaging

Alles over gelpacks voor transport

Met gelpacks kunt u er eenvoudig voor zorgen dat uw producten in perfecte conditie op de plek van bestemming aankomen. Gelpacks worden onder andere gebruikt om levensmiddelen, medicijnen en bloemen geconditioneerd te transporteren. In dit artikel leest u wat gelpacks zijn en hoe deze u kunnen helpen bij gekoeld transport.

Wat zijn gelpacks

Gelpacks zijn lekvrije polyethyleen zakken gevuld met koelgel op basis van polymeren. Deze koelgel blijft ook in bevroren toestand flexibel. Zo passen de gelpacks dus gemakkelijk in tempex of kartonnen dozen.

Viscositeit van de koelgel

De dikte, ook wel viscositeit genoemd, van de koelgel is erg belangrijk. Wanneer de gel te dik is, warmt het te snel op. Maar als de gel te dun is, gaat de gelpack sneller lekken bij kleine beschadigingen. Wij maken de gel zelf en voeren dagelijks kwaliteitscontroles uit. Zo kunnen wij een constante kwaliteit garanderen.

100% veilig

De folie en de gel die wij gebruiken voor de gelpacks voldoen aan de strengste eisen voor verpakkingen in de voedingsmiddelenindustrie. Dit betekent dat de gel in contact met voeding kan komen, zonder dat dit een gevaar vormt voor de gezondheid.

Soorten gelpacks

De ‘Original’ gelpacks zijn ontwikkeld om goederen tussen de 0 en 8 graden te vervoeren. Wanneer u goederen op lagere temperatuur wilt vervoeren, kunt u beter kiezen voor speciale vullingen zoals ‘Phase Change Material’.

Phase Change Material (PCM)

Bij Phase Change Materials (PCM) kunt u zelf de temperatuur kiezen waarbij u de gelpack wil laten bevriezen of smelten. Om deze temperaturen te bepalen wordt er gebruik gemaakt van zouten, glycolen en paraffine. De range voor de PCM’s is tussen de -21°C en +21°C. Voor sommige producten leidt dit tot een effectievere en betere bescherming tijdens transport. In overleg kan de juiste temperatuur en gel vastgesteld worden.

Ice packs

Icepacks worden als lege vellen aangeleverd. Deze moet u zelf vullen met water. Dit gaat heel simpel, omdat u ze enkel in water moet onderdompelen. De vellen zuigen zich vol met water, wat zich vervolgens mengt met een poeder. Zo ontstaat in de icepacks de dikke koelgel. Deze kunt u daarna simpelweg invriezen en gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de icepackvellen veel minder ruimte in beslag nemen. Het vergt echter wel meer tijd voordat je ze kan gebruiken.

No sweat gelpacks

De speciale ‘No Sweat’ gelpacks geven geen condens af. Hierdoor kunt u deze gebruiken in combinatie met tempex dozen. Bovendien komen de producten zelf zo nooit in contact met de condens.

De Ridder Packaging

Twijfelt u over welke gekoelde oplossing het meest geschikt is voor uw logistieke uitdaging? Neem dan contact op met één van onze experts. De Ridder Packaging levert al meer dan 25 jaar verpakkingsoplossingen ten behoeve van geconditioneerd transport van talrijke producten. Naast gelpacks, leveren wij bijvoorbeeld ook vormvaste koelelemententempex dozen en absorbtiematten.

    

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 15 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Kom in contact!