Ice packs optimaal inzetten voor koeltransport - De Ridder Packaging

Ice packs optimaal inzetten voor koeltransport

“Hoe kunnen ice packs optimaal ingezet worden om goederen op de juiste temperatuur te vervoeren?” is een vraag die onze klanten ons regelmatig stellen.

Ice packs worden als lege vellen aangeleverd. Ze moeten zelf gevuld worden met water. Dit gaat heel simpel, omdat u ze enkel in water moet onderdompelen. De vellen zuigen zich vol met water, wat zich vervolgens mengt met hetzelfde soort poeder wat in de normale gelpacks zit. Zo ontstaat in de icepacks de dikke koelgel. Deze kunt u daarna simpelweg invriezen en gebruiken. Het voordeel is dat u veel icepack vellen kan bewaren, omdat ze veel minder ruimte innemen dan de gelpacks. Het vergt echter wel meer tijd voordat je ze kan gebruiken.

Belangrijk is dat icepacks helemaal bevroren zijn. Ice packs kunnen binnen één tot drie dagen gereed zijn voor het gekoeld transport van uw producten. Er is een verschil tussen ice packs die worden geleverd in dozen en kratten. Kratten hebben als voordeel dat ze optimaal lucht doorlaten. De dozen die De Ridder Packaging levert voor ice packs zijn ook van luchtgaten voorzien. In een vriezer wordt koude lucht rondgepompt. Hoe beter deze lucht bij de ice packs komt hoe sneller deze bevriezen. Pas als de ice pack goed bevroren is, is deze geschikt voor gekoeld transport van uw goederen. Als u de ice packs dringend nodig heeft en het bevriezen van een pallet ice packs zo snel mogelijk moet gebeuren, raden wij u aan de pallet op te breken of de dozen zo neer te zetten dat de koude lucht gemakkelijker langs de ice packs kan blazen en deze zo sneller kan bevriezen.

Tijdens het transport van uw producten is het belangrijk dat de ice pack in een geïsoleerde omgeving zit, bijvoorbeeld in een EPS doos, op deze manier blijft de lading optimaal gekoeld.

Direct naar de ice packs

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 15 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Kom in contact!