Koelelementen voor transport | De Ridder Packaging

Koelelementen voor transport

Koelelementen worden gebruikt om verschillende producten vers van punt A naar punt B te brengen. Er zijn verschillende soorten koelelementen geschikt voor verschillende doeleinden. In dit artikel wordt u hier meer over geïnformeerd. De volgende punten worden in dit artikel besproken:

Gekoeld transport

Om producten gekoeld te kunnen vervoeren, is het belangrijk dat de juiste koelelementen worden gekozen. Er zijn eisen gesteld aan welke producten onder welke omstandigheden en temperaturen vervoerd moeten worden. Omdat de eisen en wensen verschillen, zijn er ook verschillende koelelementen te verkrijgen.

Wij raden u aan om bij producten van boven het vriespunt tot 8 graden de volgende producten te gebruiken: gelpacks, gesegmenteerde gelpacks, vormvaste gelpacks en koelblokken. Indien de producten vervoerd moeten worden met een temperatuur rond het vriespunt, raden wij Phase Change Material (PCM) gelpacks aan.

Twijfelt u over welke koelelementen het meest geschikt zijn voor uw verzending? Neem dan gerust contact op met onze experts. Onze experts hebben jarenlang ervaring en kunnen u optimaal adviseren bij uw aankoop.

Soorten koelelementen

Er zijn verschillende soorten koelelementen die allemaal unieke werkingen hebben. Hieronder sommen we ze op en worden de eigenschappen verder uitgelicht.

 • Koelelementen van Phase Change Material (PCM)
  PCM is een materiaal waarvan de faseveranderingen wordt gebruikt om de temperatuur van producten te beschermen. Het materiaal neemt energie op om op een later moment te gebruiken. De Ridder Packaging produceert verschillende koelelementen die van dit materiaal zijn gemaakt. Het materiaal werkt van temperaturen van -21 º C tot + 21 º C. De eigenschappen van PCM kan aangepast worden naar persoonlijk wensen. Zo kan het materiaal bevroren, gekoeld of op kamertemperatuur geleverd worden.
 • Vormvaste koelelementen
  Er zijn ook koelelementen verkrijgbaar die vormvast zijn. Sommige koelelementen, zoals een gelpack, kunnen in bevroren toestand een andere vorm aannemen dan gewenst is. Een vormvaste koelelement is dan de oplossing. Een vormvast koelelement kan een foambrick, spongebrick of harde koelelementen zijn die de gewenste vorm kunnen bewerkstelligen. Deze koelelementen worden vaak gekozen wanneer er beperkte ruimte in het transport is.
 • Gelpacks
  Om de goederen op een veilige en gekoelde wijze te vervoeren, is het uitermate belangrijk om de juiste kwaliteit gelpacks aan te schaffen. Gelpacks zijn de meest voorkomende soort en het meest ideale koelelement. Gelpacks koelen namelijk goederen tussen de 0 en 8 graden. Voor temperaturen lager dan 0 graden, kan er gekozen worden voor PCM. Gelpacks zijn te krijgen in verschillende formaten en soorten, zo kunt u de perfecte oplossing voor het transport vinden.De Ridder Packaging biedt de volgende gelpacks aan:

  • Original gelpacks; De original gelpacks zijn sterk, hebben een langere koeltijd en kunnen worden bedrukt.
  • No Sweat gelpacks; No Sweat gelpacks zijn ontworpen met een uit meerdere lagen bestaande non-wonen buitenkant die oppervlaktecondensatie minimaliseert.
  • Kraft gelpacks; Kraftpapier is sterk en duurzaam, de lange papiervezels zijn heel strak op elkaar geperst, waardoor er een hoge dichtheid ontstaat.

Markten

Er zijn veel uiteenlopende markten die producten transporteren waarbij het noodzakelijk is dat de producten gekoeld worden vervoerd.

 1. Webshops
  Webshops kunnen erg eenvoudig worden ingezet en het is een middel waarop veel ondernemers allerlei soorten producten kunnen kopen. Bijvoorbeeld verse producten als vis, vlees, verse maaltijden en fruit. Het is dan ook zeker aan te raden om de producten vers te houden door middel van koeling en zo de kwaliteit hoog te houden. Dit kan gedaan worden met behulp van gelpacks, PCM en vormvaste koelelementen. De meest gebruikte koelelementen zijn de gelpacks van 200, 340, 400, 500 en 907 gram.
 2. Bloemen
  Bloemen wit u natuurlijk zo lang mogelijk mooi en vers houden. Hiervoor is het belangrijk dat de bloemen op de juiste manier vervoerd worden. Dit wordt gedaan door ze met voldoende koeling te vervoeren. Het transportproces moet dan ook niet alleen bijdragen aan een kortere versheid van de bloemen, maar ook een langere. Want we willen uiteraard allemaal dat de bloemen zo lang mogelijk een kleurrijke uitstraling hebben. Het meest gebruikte koelelement is de gelpack van 200 gram.
 3. Farmacie
  De farmacie en medische producten moeten specialistisch geconditioneerd vervoerd worden. Het behouden van de juiste temperatuur en voorkomen van het vrijkomen van vloeistoffen zijn de grootste uitdagingen bij het vervoeren van medische producten. De Ridder Packaging levert hier verschillende oplossingen voor. Het meest gebruikte koelelement is de gelpack van 680 gram.
 4. Vis
  Vis is een van de belangrijkste versproducten om gekoeld te vervoeren. Vis kan namelijk al snel bedreven wanneer het niet juist wordt vervoerd. Consumenten willen verse vis en om dit doel te bereiken is de correcte wijze koeling cruciaal. Voor het vervoeren per vliegtuig van vis zijn gelpacks ideaal, omdat het gebruik van ijs verboden is in vliegtuigen. Zo is het mogelijk om vis overal vers te kunnen vervoeren. Ook om schaaldieren te vervoeren zijn gelpacks ideaal, omdat door de koeling de schaaldier in een soort van shock schiet waardoor ze de hele reis stil blijven liggen.
  Het meest gebruikte koelelementen zijn de gelpacks van 300 en 400 gram.

Hergebruiken

De Ridder Packaging levert verschillende type koelelementen. Koelblokken zijn koelelementen die hergebruikt kunnen worden. Afhankelijk uiteraard waarvoor het betreffende koelelement werd gebruikt, dient ieder koelelement voor hergebruik grondig gereinigd te worden. Koelblokken zijn specifiek ontwikkeld voor hergebruik. Ze bestaan uit hard plastic en kunnen goed tegen een stootje. Gelpacks worden vaker ingezet voor éeéneichtingsverkeer. Deze koelelementen zijn dan ook goedkoper dan koelblokken, welke vaak voor meerdere transporten wordt gebruikt.

Maatwerk

De Ridder Packaging kan elke klant een maatwerk oplossing aanbieden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een verpakking bedrukt met een logo, waarschuwing of instructie? Dat is allemaal mogelijk bij De Ridder Packaging! Je kan de verpakkingen al bedrukken in een kleur vanaf één doos. Bij grotere aantallen is het zelfs mogelijk om in full colour te bedrukken. Door onze opgedane kennis bieden wij veel mogelijkheden en is geen vraag te gek! Jij wilt het wij regelen het! Loopt je tegen een uitdaging aan? Laat onze experts je dan vooral adviseren.

De Ridder Packaging

Twijfel je over welke gekoelde oplossing het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met op met een van onze experts. De Ridder Packaging is namelijk al meer dan 25 jaar de specialist op het gebied van koelelementen. Zo kunnen wij je optimaal adviseren en samen de perfecte oplossing vinden. Wij leveren gekoelde oplossingen voor alle uitdagingen! Naast gekoelde oplossingen zoals gelpacks en vormvaste koelelementen leveren we bijvoorbeeld ook absoptiematten en dozen.

Absorberen

Naast onze gekoelde oplossingen, bieden wij ook absorptiematten aan. Onze absorptiematten helpen bij het veilig vervoeren van de verzendingen. Absorberen wordt namelijk meestal gebruikt bij het vervoeren van gevaarlijke vloeistoffen, medicijnen en bloed. Maar daarnaast worden de absorberende oplossingen gebruikt om condens op te vangen. Ben je op zoek naar absorberende oplossingen? Kijk dan naar de mogelijkheden in ons assortiment ‘absorberen’ of neem contact op met een van onze experts.

Verpakken

Om al uw goederen veilig te vervoeren heb je niet alleen gekoelde en absorberende oplossingen nodig. Het verpakken van de goederen is de eerste stap! De Ridder Packaging levert verschillende manieren om uw goederen te vervoeren. Wij bieden niet alleen verpakking voor het gekoelde materiaal, zoals onze EPS dozen, maar ook een standaardpakket niet-isolerende verpakkingen. Ben je op zoek naar een kartonnen doos en tape om hem te sluiten? Kijk dan naar onze mogelijkheden in ons assortiment ‘verpakken’ of neem contact op met een van onze experts.

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!