Milieubewust transport met de gelpacks van De Ridder Packaging

Milieubewust transport met de gelpacks van De Ridder Packaging

Dat er steeds meer bewustwording ontstaat in de maatschappij en duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen mag duidelijk zijn. Bij De Ridder Packaging staan innovatie en verduurzaming hoog op de agenda. Zo zoeken wij altijd naar nieuwe mogelijkheden in de markt. De laatste tijd hebben wij onze energie gestoken in een nieuw vraagstuk: hoe zorgen wij ervoor dat in 2023 voor al onze producten waarbij het mogelijk is een duurzamere variant beschikbaar is? Met gepaste trots bieden wij nu ook milieubewuste gelpacks aan. Wij vertellen u hier graag meer over.

De toepassingen van Gelpacks

Gelpacks worden ingezet voor het gekoeld en geconditioneerd vervoeren van goederen. Hierbij kunt u denken aan verse vis, vlees, snijbloemen en medische producten. Ook voor het verzenden van andere voedingsmiddelen die gekoeld of geconditioneerd moeten blijven worden gelpacks ingezet. Gelpacks zijn geschikt voor het koelen op 0 tot 8 graden en worden doorgaans ingezet voor transporten tot 48 uur, zonder retourprocedure. Indien producten onder het vriespunt of juist warmer dan 8 graden vervoerd dienen te worden kunnen de gelpacks worden gevuld met Phase Change Material (PCM).

Milieubewuste alternatieven

Het maken van milieubewuste(re) keuzes als het gaat om het transport van goederen kan op vele manieren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om over te stappen van PA-PE gelpacks naar de Original Gelpacks of Kraft Gelpacks. Dit zorgt ervoor dat de folie uit minder lagen bestaat, waardoor er minder polyethyleen gebruikt hoeft te worden voor een gelpack. Om u nog meer keuzevrijheid te geven om tot milieubewuster transport te komen bieden wij vanaf nu ook verschillende alternatieven voor de folies en koelvullingen van gelpacks aan. U kunt deze twee elementen naar wens combineren om tot de ideale milieubewuste gelpacks voor uw toepassing te komen.

Alternatieve folies voor de gelpacks

Voor de folie van uw gelpacks bieden wij u, naast de reguliere folie, ook de keuze uit een folie op basis van suikerriet en een folie op basis van 35-40% gerecycled materiaal.

Houdt er rekening mee dat de gelpack, wanneer u kiest voor folie op basis van 35-40% gerecycled materiaal, het food safe certificaat verliest. Dit maakt een gelpack met deze folie niet geschikt voor het transporteren van voedingsmiddelen. Wanneer u kiest voor folie op basis van suikerriet blijft het food-safe certificaat wel in stand. Dit zorgt ervoor dat deze folie een geschikt alternatief biedt.

Alternatieve vullingen voor de gelpacks

Ook voor de vulling van de gelpacks bieden wij verschillende alternatieven aan. Zo kunt u kiezen uit een koelvulling op basis van cellulose, een koelvulling van UV-behandeld water en PCM vrij van microplastics.

Met de koelvulling op basis van cellulose en de koelvulling van UV-behandeld water kunt u goederen vervoeren van 0 tot 8 °C. Vervoert u uw goederen op een andere temperatuur? Dan is PCM vrij van microplastics een goed alternatief om de gelpacks mee te vullen. PCM is geschikt voor transport op een temperatuur van -23 °C tot +21 °C.

De EcoCoolBox: duurzame verpakking voor uw transport

Indien u milieubewuster wilt transporteren kunt u bij ons niet alleen de gelpacks naar wens aanpassen, maar kunt u ook kiezen voor een duurzame verpakking. De EcoCoolBox bestaat hoofdzakelijk uit karton(vezels). De kartonvezels worden verpakt in een flexibele en luchtdoorlatende papieren verpakking. De kartonvezels zijn geheel veilig: ze voldoen aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen. Dit zorgt ervoor dat de EcoCoolBox ideaal is voor gebruik bij het transport van AGF, vis en complete maaltijdpakketten.

Kiest u voor een milieubewuster alternatief?

Onze focus ligt tegenwoordig op het vinden en aanbieden van milieubewustere alternatieven voor onze huidige producten. Bent u geïnteresseerd in een van onze nieuwe alternatieven, of krijgt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder!

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!