Tempex en EPS dozen: zo kunt u ze gebruiken - De Ridder Packaging

Tempex en EPS dozen: zo kunt u ze gebruiken

Moet u weleens producten gekoeld vervoeren? Bijvoorbeeld medicijnen, groente/fruit, wormen, insecten, vlees of vis? Tempex dozen zijn hiervoor ideaal. In dit artikel leest u wat tempex dozen zijn en hoe deze u kunnen helpen bij het gekoeld vervoeren van uw producten.

Wat zijn tempex dozen

Tempex, ook wel EPS of piepschuim genoemd, bestaat uit geëxpandeerd polystyreen. Dit materiaal is uitermate geschikt voor het gekoeld vervoeren van producten. Tempex dozen zijn over het algemeen perfect voor een vervoerstraject van maximaal 48 uur bij temperaturen tussen 2 tot 8 graden. De exacte isolatiewaarde wordt onder andere bepaald door de dikte van de doos. Hoe dikker de wand van de doos, hoe beter deze isoleert. Verder zijn goederen in combinatie met gelpacks nog langer te conditioneren.

Voordelen Tempex:

  • Het heeft een hoge isolatiewaarde. Zo blijven de producten lang gekoeld.
  • Het heeft een grote stootvastheid. Zo zijn uw producten goed beschermd.
  • Het is gebruiksvriendelijk en licht van gewicht.
  • Het is ongevoelig voor uv-straling, vocht en schimmel.
  • Het is niet schadelijk voor de gezondheid.

Toepassingen EPS dozen

Tempex dozen zijn zeer breed inzetbaar. U kunt ze gebruiken voor het eenmalig versturen van voeding, vis, farmaceutische middelen en medische producten.

Farmacie en medische sector

In de medische sector worden tempex dozen vaak ingezet om medicijnen en bloedsamples te vervoeren. Dit gebeurt meestal in combinatie met gekoelde gelpacks, koelelementen en absorptiematten.

Tempex dozen zijn geschikt voor het gekoeld transport van medicijnen en bloedsamples.

Vis

Tempex dozen worden ook vaak gebruikt voor het vervoer van vis. Wanneer de vis met scherfijs wordt vervoerd, worden er meestal tempex dozen met lekgaten gebruikt. Zo kan smeltwater weglopen. Als de vis per vliegtuig wordt vervoerd, worden er meestal volledig afgesloten tempex dozen gebruikt. Hierbij worden er dan ook vaak gelpacks, pallethoezen en absorptiematten ingezet.

Maatwerkoplossing

Wij zetten tempex dozen ook vaak in als onderdeel van een maatwerkoplossing. Geen vraag is ons te gek. Loopt u tegen een uitdaging aan? Laat u zich dan vooral adviseren door onze specialisten.

De Ridder Packaging

Twijfelt u over welke gekoelde oplossing het meest geschikt is voor uw logistieke uitdaging? Neem dan contact op met één van onze experts. De Ridder Packaging levert al meer dan 25 jaar verpakkingsoplossingen ten behoeve van geconditioneerd transport van talrijke producten. Naast tempex dozen, pallethoezen en absorbtiematten leveren we bijvoorbeeld ook gelpacks en vormvaste koelelementen.

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!