Vis transport: hoe verzendt u het beste verse vis? | De Ridder Packaging

Vis transport: hoe verzendt u het beste verse haring?

15 juni was het Vlaggetjesdag, ofwel de komst van de Hollandse Nieuwe. Vroeger werden de vissersschepen met vlaggetjes versierd in de haven voordat de eerste schepen uitgingen om de haring te vangen. Tegenwoordig wordt dus niet de uitvaart, maar de komst van de nieuwe haring gevierd. Hoe u vervolgens deze vis transporteert zonder dat u kwaliteit verliest leggen we in dit artikel uit.

Direct persoonlijk maatwerkadvies

Vis transport met gelpacks van De Ridder Packaging

Wat is een Hollandse Nieuwe?

Een haring is enkel een Hollandse Nieuwe als deze tussen 1 mei en 31 augustus is gevangen. Daarnaast moet de haring vet genoeg zijn en op de traditionele Hollandse manier zijn gekaakt, gezouten en gerijpt.

Bovendien moet de haring diepgevroren worden, waar die voor 24 uur niet boven de -20 graden mag komen. Het is dus essentieel dat de haring goed gekoeld blijft, ook tijdens het transport. Maar hoe kunt u het beste vis transporteren?

Vis transport

Tijdens het vis transport van de winkel naar de klant thuis is goede koeling essentieel om de kwaliteit te waarborgen. De koeling gaat namelijk kwaliteitsverlies tegen in het laatste traject van de winkel naar de eindklant.

U kunt de vis koel houden door middel van de juiste koelelementen. Wel is het belangrijk dat de vis niet direct in contact komt met het koelelement om vriesschade te voorkomen. Er zijn verschillende koelelementen die u kunt gebruiken. Gelpacks zijn echter perfect in gebruik om vis te verzenden, door hun disposable karakter. Bovendien zijn ze voordelig en kwalitatief hoogwaardig. Omdat gelpacks al vanaf 100x90mm beschikbaar zijn is er voor elke verzending een goede gelpack beschikbaar.

De Hollandse Nieuwe wordt verpakt in papier en daaromheen is die beschermd door plastic. Tussen het papier en het plastic kunt u het beste een gelpack plaatsen. Vervolgens kan de haring verzonden worden in een EPS doos of worden meegegeven aan de eindklant in een koeltas.

Door deze constante koeling behoudt de vis zijn kwaliteit totdat het op het bord belandt. Dit is fijn voor de klant, maar ook voor u! Bovendien kunt u de gelpacks bedrukken, wat een leuke extra marketingtool is. U vergroot namelijk het merkbewustzijn onder de klanten, doordat iedereen uw logo ziet. Daarnaast worden meer gelpacks geretourneerd door vaste klanten, waardoor het een duurzamer product is.

Tips bij vis transport:

  • Vries de gelpacks goed in
  • De vis mag niet in direct contact komen met het koelelement
  • Gebruik juiste hoeveelheid gelpacks: houd rekening met inhoud en duur van transport
  • Wanneer u de juiste isolatie gebruikt, blijft het nog langer koel

Gelpacks van de Ridder Packaging

Onze kwalitatieve Original Gelpacks worden in een kleine oplage bedrukt met een inkjet printer (kleur blauw of zwart) en voor grotere oplages hebben we speciale bedrukbare folie (full color). Ook leveren we totaaloplossingen, bijvoorbeeld gelpacks in combinatie met EPS dozen.

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!