De waterpack: hét milieubewuste koelmiddel op basis van water

De waterpack: hét milieubewuste koelmiddel op basis van water

Koelmiddel waterpack

De veranderende vraag in de markt waarbij steeds meer vraag naar milieuvriendelijkere koelmiddelen ontstaat houdt ons dagelijks bezig. Ons doel is duidelijk: in 2023 voor al onze producten waarbij het mogelijk is een milieubewust alternatief beschikbaar stellen. We werken er elke dag hard aan om dit waar te maken.

Onlangs maakte wij bekend dat wij milieubewuste alternatieven voor gelpacks gaan aanbieden. Om u de mogelijkheid te geven om milieubewuste koelmiddelen te gebruiken bij uw transport kunt u nu zelf een milieubewuste vulling en folie kiezen die geschikt is voor uw toepassing. Eén van deze milieubewuste alternatieven heeft een koelvulling op basis van water, ook wel een waterpack genoemd. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over dit, met water gevulde, koelmiddel.

De waterpack als milieubewust alternatief

Onze Original Gelpacks zijn gemaakt van lekvrije polythyleen zakken gevuld met een koelgel op basis van polymeren. Dit zorgt ervoor dat de koelvulling van de Original Gelpacks niet biologisch afbreekbaar is. Een van de milieubewuste alternatieven die wij de afgelopen jaren hebben verkend en doorontwikkeld was een met water gevuld alternatief voor de gelpack. Dit zorgt ervoor dat u bij ons vanaf heden ook de mogelijkheid heeft om maatwerk te organiseren met betrekking tot waterpacks. De inhoud van dit koelmiddel is, zoals de naam al doet vermoeden, water. Dit zorgt ervoor dat waterpacks minder belastend zijn voor het milieu dan gelpacks.

Koelmiddel gevuld met UV-behandeld water

Het water dat wordt gebruikt voor de waterpacks is afkomstig uit het Nederlandse leidingwater. Om ervoor te zorgen dat eventueel aanwezige micro-organismen in de waterpacks terechtkomen wordt het water bij De Ridder Packaging eerst bewerkt. Het water ondergaat een UV-behandeling waardoor het water waardoor de waterpack met “schoon” water wordt gevuld.

Spoel de inhoud eenvoudig weg door de gootsteen

Doordat waterpacks zijn gevuld met water kan de vloeistof zonder problemen worden weggespoeld door de gootsteen. Dit zorgt ervoor dat er minder afval overblijft, namelijk slechts de folie van de waterpack. Dit is een groot voordeel wanneer u aan de eindconsument levert. Deze kan de vloeistof na ontvangst van uw product eenvoudig wegspoelen door de gootsteen.

Een breed toepasbaar koelmiddel

Waterpacks behouden het foodsafe certificaat. Dit maakt deze koelmiddelen geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor zijn de waterpacks overal toepasbaar waar ook de gelpack kan worden ingezet. Denk aan het transport van verse vis, vlees, AGF, medische producten en e-commerce. Dit zorgt ervoor dat het een uitstekend, milieubewust, alternatief is.

Stel uw eigen milieubewuste koelmiddel samen

U kunt er ook voor kiezen om niet alleen een milieubewustere inhoud voor uw koelmiddelen te kiezen, maar dit te combineren een milieubewuste folie. Dit biedt de mogelijkheid om uw eigen milieubewuste gelpack samen te stellen. Zo heeft u naast onze reguliere folie ook de keuze uit een folie op basis van suikerriet en een folie op basis van 35-40% gerecycled materiaal. Indien u zich in de voedingsmiddelenindustrie bevindt is de folie op basis van 35-40% gerecycled materiaal niet geschikt voor uw toepassing. Deze folie zorgt er namelijk voor dat de waterpack zijn foodsafe certificaat verliest. Een waterpack met een folie op basis van suikerriet biedt bijvoorbeeld wel een geschikt alternatief.

Vragen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor milieubewuste alternatieven voor uw transport? Neem dan contact op met een van onze experts. Zij geven u graag persoonlijk advies.

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!