AGF - De Ridder Packaging

De wereld van aardappel, groente en fruit (AGF) is bekend met claims voor afgekeurde producten die niet op het gewenste kwaliteitsniveau bij de klant aankomen. Claims die soms wel 20%-30% van de waarde van het te exporteren product omvat.

De impact van vertragingen, temperatuurwisselingen en (lucht)druk op AGF producten is enorm. Zacht fruit is een zeer gevoelig product welke snel “kapot” gaat tijdens een lange vlucht wanneer de condities niet optimaal zijn.

  • Behoudt het gewenste kwaliteitsniveau
  • Temperatuurbehoud voor lange afstanden
  • Voorkom schade zacht fruit
  • Uitvalpercentage wordt met 20-30% gereduceerd
Download whitepaper

Productadvies op maat

Door het gebruik van pallethoezen (verkrijgbaar in diverse afmetingen) en voldoende koelpacks/gelpacks wordt de temperatuur van het product op de pallet stabiel en koud gehouden waardoor de impact van een warmere buitentemperatuur weg van het product worden gehouden. Door middel van onderzoek met temperatuurloggers is zichtbaar geworden dat de temperatuur voor een periode van 48 uur stabiel wordt gehouden.

Wanneer een pallet extra wordt ingepakt met gelstrengen dan wordt er als het ware een koelkast gebouwd om het product waardoor de uitval van het product kleiner is en de claims lager worden.

Vraag direct maatwerkadvies aan

 

 

Gerelateerde producten

Onze experts

Onze experts staan met meer dan 25 jaar kennis voor u klaar om voor elk transport probleem een passende oplossing te vinden! We houden ons hoofd koel en bieden klant-en-klare oplossingen!

Rick Huissen
Tijn Nieuwendijk
Lex Appel
Bart Kroes
Kom in contact!